söndag 8 mars 2009

Inget är nytt

Då:
Kanske Älskling släpper sin enda hitlåt "Salem Al Fakir" och antalet spelningar på My Space går i taket och bandet blir omskrivna i självaste Svenska Dagbladet.
Bara några dagar efter släppet dyker låten upp på My Space i bandets Mars TV:s tappning. En cover alltså, en dunkadunka-variant som passar på Harrys dansgolv. Sångaren tillika upphovsmannen till låten blir lite gramse för att Mars TV inte frågade om lov först. Ett antal arga mail följer. Ursäkta, jag förstår, faran är över, allt är utrett, alla är glada.

Nu:
Boken Kunzelman och Kunzelman handlar om Viktor som dör och lämnar ett mysterium bakom sig som sonen Joakim får lösa. Viktor är en konstförfalskare ute i fingerspetsarma visar det sig. Boken förmedlar att allt egentligen är en kopia. Inget är nytt.

Så släpper då äntligen Florence Valentin singeln "Spring Ricco". Och det låter bra, det låter...Glasvegas! Love Antell har aldrig varit rädd för att kopiera, det är bara att lyssna på The Clash och ni förstår vad jag menar.
Samma är det med Håkan Hellström som blivit granskad för sina text och riffstölder.

Så är det någon som längre blir upprörd när det kopieras och härmas nuförtiden?
Nej, bara det är bra. Och Love och hans kumpaner har alltid gjort det på ett bra sätt, ett anständigt sätt. Snor konceptet och gör det till sin egen grej liksom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar